Wordt jij de nieuwe Martin Garrix?

Eerder heb ik al geschreven over de geluidsinstallaties van Skytec. Voor een goed feest zijn deze onmisbaar natuurlijk. Maar wat misschien nog belangrijker is, is degene die bepaalt welke muziek er uit die geluidsinstallatie komt! Ik heb het natuurlijk over de DJ die achter de draaitafels staat. In Nederland kennen we veel top-DJ’s die allemaal klein zijn begonnen. Denk bijvoorbeel aand TiĆ«sto, Hardwell, Martin Garrix en ga zo maar door. Ze zijn nu wereldsterren maar zijn allemaal ergens begonnen. En ook jij kunt ergens beginnen. Het beste om te beginnen is met een DJ set voor beginners. Daarmee kun je de basis leren en vanzelf doorstromen naar een professionele DJ set.

Set bestaat uit verschillende producten

Het heet niet voor niets een set, maar de set kan uit verschillende producten bestaan. Centraal staat het mengpaneel, ofwel de mixer. Deze zorgt er in principe voor dat je twee cd spelers of platenspelers kunt gebruiken en een van de twee of zelfs beide tegelijk kunt afspelen. De cd spelers of platenspelers worden elk als 1 kanaal gezien. Beide kanalen kun je afstemmen op volume, hoge of lage geluiden en soms zelfs effecten. Zo kun je dus door middel van het afstemmen 2 verschillende nummers aan elkaar mixen.

Platen, CD’s, USB’s

Dit zijn de drie meest gebruikte manieren om muziek af te spelen. Eigenlijk staan ze ook in volgorde van oud naar nieuw. Platen, ook wel vinyl genoemd, worden nog steeds gebruikt door DJ’s maar wel een stuk minder als CD’s en USB’s. Tegenwoordig zijn USB’s het populairste, omdat je maar twee USB sticks hoeft mee te nemen en daarmee je hele muziekbibliotheek op zak hebt. Ook voor een beginners set kun je al kijken voor CD spelers met een USB ingang. Zo kun je ook kiezen tussen beiden.